Suradnja s vodstvom

“Sreća je kada je usklađeno ono što mislimo, ono što govorimo i ono što radimo.” ~ Ghandi

 Unutar svih nas, unutar našeg fizičkog tijela, postoji vodstvo. Vrlo često ga zanemarujemo podliježući vanjskim okolnostima umjesto da se povežemo s njim. Vanjske okolnosti najčešće nam odvlače pažnju od naših unutarnjih kreativnih impulsa, od onoga što mi zaista jesmo. Često možemo biti povedeni nečijim uspjehom ili idejom usvajajući ih kao svoje, ne osluškujući pritom tko mi zaista u svojoj nutrini jesmo. Kada provodimo vrijeme na krivom mjestu, naš životni elan može biti zaustavljen a osjećaj trpljenja nas prevlada. Na ovaj način možemo potrošiti mnogo životne energije, živeći godinama s osjećajem praznine i promašenosti, ne pronalazeći istinskog sebe niti svoju svrhu.

Put našeg rada i djelovanja ne bi smio biti natjecateljski, da se uspoređujemo s drugima. Kad god se uspoređujemo, osjećamo se više ili manje vrijedno u odnosu na nekog drugog. To radimo iz nezrelog dijela vlastite osobnosti, ne iz odraslosti. Dobro je biti svjestan tih dijelova sebe i preuzeti odgovornost za njih, ne pripisujući ih drugima. Takva promišljanja uvijek su popraćena neugodnim osjećajima koja nam mogu biti putokaz da smo na krivom putu, te da bi se s procjenjivanja drugih trebali vratiti k sebi i u sebe. Svi odgovori koji nam trebaju nalaze se u nama. Hodajući našom unutarnjom stazom pored negativnih stavova i uvjerenja otkrit ćemo predivna mjesta naših mogućnosti, otkrit ćemo naš stvaralački potencijal.

Unutar nas je vodstvo, naša duša, naš najveći izvor nadahnuća koji nam je uvijek na raspolaganju, koji je uvijek spreman. Kada dođemo u kontakt s vodstvom, kada osjetimo želju naše duše, tada će se otvoriti put za našu realizaciju. Otvorit će se mogućnosti ostvarenja sebe kroz ono što mi jesmo, privući ćemo situacije, ljude i događaje koji će nam pokazati put, način i smjer. Namjera mora biti jasna kako bi došlo do ostvarenja. Ona boravi u dubini svijesti i zato je vrlo moćna. Kada iz tog dijela izrazimo našu želju, jasnu namjeru, svemir nas čuje i spreman je podržati nas.

Moramo biti svjesni da sve što radimo iz dubine duše nadilazi vlastite potrebe, da je to uvijek za nešto što je veće i šire od nas samih. Ispunjenost svrhom nama daje osjećaj podrške univerzuma, a dobrobit onima koji nas okružuju. Na tom putu nema mjesta propitkivanju je li nam teško, hoćemo li uspjeti, koliko će trajati itd., to je put gdje dopuštamo da duša djeluje kroz nas s potpunim povjerenjem, bez straha, otpora i zabrinutosti o ishodu. Na tom putu moramo biti svjesni nekih koraka koje trebamo poduzeti:
• slušanje našeg unutarnjeg glasa
• imati jasnu namjeru
• informiranje o svemu vezano za namjeru
• nadilaženje osobnih ograničenja i uvjerenja
• imati osjećaj za granice
• povezanost s mirom u sebi

Svjesnost o tome što je ispravno i moralno bi trebao biti temelj našeg djelovanja. Budući da je svjesnost urođena i zajednička svim ljudima izrast će iz nas kada nam istina i promišljanje postanu životni putokaz. Razvijanjem svjesnosti stječemo mogućnost uvida u šire znanje što nas ispunjava i nadahnjuje, te donosimo dobrobit svima koji nas okružuju. Naši postupci i rad kroz unutarnje vodstvo često mogu izgledati kao da nevidljive sile podržavaju taj put. Okolina uvijek prepozna i podrži takvo djelovanje iz srca jer ono potiče, nadahnjuje i ispunjava. Mi postajemo svjesni sebe i svoje vrijednosti bez uspoređivanja. Svjesni svoje ispunjenosti kroz unutarnju snagu i mir.

Skip to content